Hot pink + mellow yellow


Känns stiligt med krage, mycket stiligt.
Sitter förövrigt och har ångest över mina individuella val till årskurs två. Ska jag plåga mig själv med naturkunskap en halv dag i veckan för att det kan vara nyttigt sen eller ska jag göra något praktiskt som faktiskt är roligt? Typ teater? Eller ska jag ta typ, privatjuridik som är plugg men som ändå verkar hyfsat intressant?

All hjälp uppskattas, verkligen.

Om en vecka...♥




Nytt i garderoben

Gick på stan idag med mamma och moster - här är resultatet.
Gult linne, Vintage Stories från Kappahl. Älskar det!

Svarta jeans, H&M. Har aldrig haft ett par vanliga svarta jeans förut, men "behövt" det massor av gånger!
Dagens bästa köp! (Har jättesvårt att hitta byxor som är korta nog :p)



Kort marinblå (eller är den svart?!) kavaj, H&M - dösnyggt casual till ett par jeans och ett linne!
Fynd - 50 kr på rea!

Ååh, vad jag älskar den här kjolen! Färgen gör mig lycklig! 
Conscious Collection/H&M (58% återvunnen polyester, känns bra)
50 kr, matchad med mina klarblå favoritskor från Scorett.



Söt "70-talsklänning" med skärp i midjan, EDC by Esprit. 
Mamma upplyste mig om att mönstret påminde om det som Missoni brukar använda. 




Det var allt, hoppas att det inspirerade :)

You get it?

(this pic is not mine, but whoever made this up is a genius!)

Ledsen för dålig uppdatering de senaste tiden. Har varit tvungen att koncentrera mig på två jobbiga prov, så jag fick prioritera bort bloggen några dagar. 

Missade min buss så nu sitter jag och väntar på nästa som går om ungefär en halvtimme. Längtar efter att komma hem och slappa! Vad ska ni göra i eftermiddag?

Juice, fruktsallad och samhällskunskap


Ska snart börja plugga, haha... Mys på hög nivå iaf :)

Glada överraskningar!

Hej allihopa! Ledsen att jag inte uppdaterat på några dagar. Jag har varken haft lust, tid eller ork men nu så känns det bättre igen! 
Repade med teatern igårkväll och hade barngruppen ikväll. Pluggade lite matte innan dess efter skolan, vi har prov på torsdag. Insåg idag hur många sidor jag inte börjat på/var halvklar med, så det var ju inte så bra... o_o Får ta tag i det imorgon!

Nåja, nu över till de glada överraskningarna - Mamma och syrran var i stora staden idag och kom hem med en del fina grejer till mig, till synes utan anledning! :) Har tagit mig i kragen och fotat också, för en gångs skull!

T-shirt från Saints & Mortals, Carlings.

Svart t-shirt med knappar bak från Red Label, Carlings.

"Mörkgrå" BH, Cubus.

Vit skjorta (kommer bli något längre på mig eftersom jag är typ en decimeter kortare än dockan... haha.) Också från Saints & Mortals, Carlings.

Ljusrosa tubhalsduk (delas av mig och mamma). Från Glitter

Armband, diadem, armband - från glitter. 

Det var allt för ikväll :) Nu ska jag försöka knöla in plaggen i garderoben (kanske t.o.m. hänga upp några?) och sedan gå och lägga mig. Skönt!

Light


Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
- Albus Dumbledore


Sweet 18 Party

Hej igen! Sorry för låg uppdatering de senaste dagarna, har haft fullt upp ;)
Igår kväll var det fest för 3 av mina närmaste vänner som alla fyller 18 år i januari! Känns helt overkligt för mig att de är vuxna! Fast de själva verkar inte ha reflekterat så mycket över det :p

Festen var i alla fall very nice, hade jättekul och träffade t.o.m. lite nya människor. Veckans motion är också fixad - har typ träningsvärk från dansen...

Gjorde ett varsitt armband till mina vänner i födelsedagspresent. Här får ni bilder på 2 av dem (glömde fota det andra innan jag slog in dem!)








Till min mor



Jag vill passa på att säga grattis till min mamma.
Grattis, och tack. Du har lärt mig så mycket - både som förebild och varnande exempel ;)
Skämt åsido...  Poängen är -
Vi kanske inte alltid kommer överens, men jag älskar dig!


Wake me from this slumber, don't push but don't hesitate


Bild från naturkunskapslektionen igår, haha. Det är inte varje dag man får hålla en uppstoppad sköldpadda I guess...

Ledsen för dålig uppdatering igårkväll, hade teater med barngruppen igen! Så himla roligt :) Sedan orkade jag inte göra så mycket mer sen när jag kom hem.

Slutade extra tidigt idag, vilket alltid är trevligt. Har hunnit med en runda med hundarna (det blir lättare och lättare att gå med båda samtidigt, yay!) och nu ska jag ta tag i lite skolarbete.

Xoxo / Jullzz

Romerska antikens soundtrack

Inte den mest kända låten - men sjukt skön refräng!

Naturkunskap med Moa och...?

Om ni vill se vad jag och Moa gjorde på årets första lektion, klicka här! ;)

Rippar CDs till MP4n


Ja, jag måste vara den enda som fortfarande köper min musik på CD och inte laddar ner eller skaffar genom Spotify/Itunes...

Borde göra något annat just nu eftersom  det är skola imorgon, men fick för mig att jag skulle ha mp4:an med mig på bussen imorgon bitti och då måste jag ju ladda den och när den ändå sitter i datorn så får man ju passa på att lägga in lite musik.

Har hittills lagt in Gavin DeGraws album "Free" och håller på med klassikern "Off the Wall" av Michael. 

Soundtrack - Rock with you av MJ:


Dagens kläder och teater

Nu så har jag kommit hem från det trevliga teaterpasset jag hade så bråttom iväg till! Eller, egentligen hade jag bråttom till bussen in till stan. Den var framme 1½ timme innan passet började, så vi hann med en fika hos underbara Hille :)

Det här har jag på mig idag:






Och DÄÄR kom Alice och stal rampljuset ;)

Vi lekte lite på teatern idag, samt försökte knåpa ihop en rekvisita-lista och spåna lite idéer för framtiden. Avslutade med lite välbehövliga röstövningar!

Nu ska jag förbereda inför skolan imorgon. Fixa kläder, packa väskan och kaaanske ta ett bad!

Bråttom iväg!!

Nu har jag bråttom iväg till teatern så jag hinner inte visa det jag hade tänkt just nu! Återkommer ikväll :)

Inlägg 200 + inspiration

Ville ägna mitt tvåhundrade inlägg till något speciellt, så här kommer en video med många fina och inspirerande ord från min förebild- Michael Jackson. Dessutom bjuds på ögongodis i form av Omer "O-bee" Bhatti - en annan inspirerande person :)




"Rise above"

"That's life to wanna grow and become more"

"No matter who's around you that's being negative or thrusting negative energy at you, totally block it off because whatever you believe, you become"

"Study the greats and become greater"

"Loyalty, love and respect"


Tatueringar

Jag har länge sagt att jag inte vill tatuera mig alls när jag blir gammal nog, men jag har börjat tänka om. Skulle vilja ha en liiten sån här


handleden, unngefär här:


Typ så här:

Fast inte fult ritad med bläckpenna då, haha..

Själva symbolen är en romersk tvåa, också symbol för stjärntecknet tvillingarna. Jag tycker att den passar mig bra, eftersom jag både är tvilling och har en tvillingsyster. Vi har haft tankar på att skaffa likadana tatueringar på samma ställe båda två. Det är den enda tatueringen jag är absolut säker på att jag inte skulle ångra - hon kommer ju alltid att finnas med mig!

Dessutom ser symbolen likadan ut om man visar den som jag gjort på bilderna, eller om man visar den med "handen närmast" den man visar tatueringen för :) Praktiskt! Tyvärr har jag hört/fått för mig att det är det smärtsammaste stället att tatuera sig på, vi får väl se var den till slut hamnar...

Så, om 1½ år kanske jag är gaddad!

Ledarträff

Tidsinställt var det här ja!
Just nu är jag på ledarträff med massa roliga människor på teatern. Det hela går ut på att vi som är ledare för grupper i Teatersmedjan träffas och delar med oss om vad vi gör i grupperna och så. Ska få lite regitips också, vilket jag uppskattar jättemycket! Har knappt regisserat någonting alls förut, så det ska bli kul att få lära sig.

Förhoppningsvis får vi testa lite roliga övningar och lekar också ;)


Petter feat. Veronica Maggio - Längesen


Den här bloggposten innehåller nötkräm

Barn-och-notkram

Foto: UNICEF

Varje dag dör 21 000 barn under 5 års ålder. De flesta pga. näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av saker som skulle kunna förebyggas med enkla medel - vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Det kan UNICEF leverera. Det kan VI tillsammans leverera!

Den här bloggposten kanske inte verkar mycket, men det är mitt sätt att bidra. I och med att jag publicerar den blir inte bara fler uppmärksammade på den här tysta katastrofen utan dessutom skänker re:member sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Om du också har en blogg och känner att du vill bidra på detta enkla sätt så kan du hämta material här.


Notkram-575
UNICEF/Pelle Bergström

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något."

Twitter.

Skaffade Twitter för ett tag sedan. Har inte riktigt kommit underfund med vad jag ska ha det till annat än att stalka artister, haha! Men det är hursomhelst rätt häftigt, tycker jag. Är det någon av er läsare som brukar twittra?

Ni får gärna följa mig: juliadisamarie

The Girl With The Dragon Tattoo

(Bilden är naturligtvis inte min - så ära till den som ska äras för den)
Var på bio igår och såg "The Girl With The Dragon Tattoo", amerikanska (?) versionen av "Män som hatar kvinnor". Det var jag, min syster och min kusin med våra respektive pojkvänner. Lite trippeldejt känsla nästan, haha! Mysigt :) 

Tänkte hur som helst berätta lite om vad jag tyckte om filmen.
Till att börja med var jag skeptisk till hela grejen med en amerikansk version - jag menar, räcker det inte att bara sätta engelska undertexter på det svenska originalet?
Den var mycket längre än vad vi först trodde, men det gjorde absolut ingenting för jag satt som klistrad hela tiden! Själva storyn är väldigt spännande. Jag tycker att det var häftigt att se svenska miljöer och namn osv. i en film som är så tydligt amerikansk annars. Och då menar jag typ så här:

"Svensk" film:
Person 1: "Lisbeth är lite... speciell"
*Person 2 tar en klunk kaffe och säger:* "Vad menar du?"
Person 1: "Du får se"
*Dörr knarrar och Lisbeth kommer in*
Amerikansk film:
Person 1: "You see.. Lisbeth is.. Different" *Spänner ögonen i person 2*
Person 2: *rynkar pannan* "In what way?"
Person 1: *Tittar djupt in i kameran till ljudet av trummor* "In every way.."
*BAM och Lisbeth kommer in*

Lite överdrivet, men håll med om att skillnaden är lite så? Filmkonsten fascinerar mig!

Färgbomb!

Nu har jag ändrat bloggdesignen radikalt!
Tyckte att den förra var så grå och ledsam på nåt sätt, så kände att det var dags att prova något annat :) Får se hur jag (och ni förstås!) trivs med den. Tacksam för feedback - lämna en kommentar här nedanför!

Kanske blev jag bara inspirerad av färgglada Nicki Minaj som jag skrev om i förra inlägget? ;)

Tidsinställt om musik.

"Vad lyssnar du på för musik?" frågar någon jag inte känner så väl, och genast står jag där som ett rådjur framför lyktorna på en bil. Musiksmak är ju en väldigt personlig grej, så beroende av vad jag svarar så kommer personen att få en viss bild av mig som kanske inte alltid stämmer. Är det bara jag som tänker så?

Popare är si, punkare är så, folk som lyssnar på rock är på ett sätt och folk som lyssnar på hiphop på ett annat. Känner ni igen det? Visst stämmer det till en viss del, men jag tycker inte att man ska döma ut en hel person på förhand p.g.a. hans eller hennes musiksmak.

Inte heller ska man döma ut en speciell artist eller genre, bara för att det inte är vad man i vanliga fall lyssnar på och vill identifiera sig med.

"Michael Jackson? Äckligt!"
"The Beatles? Hur kan du lyssna på så gammal musik?"
"Vilken låt? Den som spelas på radio hela tiden? Vem lyssnar på sånt?"

Då känner jag mig tvungen att poängtera att jag lyssnar faktiskt inte bara på pop och mainstream. Jag har en del singer-songwriter grejer på min spotify. Jodå! Jag har t.o.m. en ROCK-SPELLISTA!!! Och jag kan nämna MINST 3 Ebba Grön låtar, så det så!! Och så lyssnar jag på pappas gamla LP-skivor också. FAKTISKT. 

Skämt åsido. My point is - var lite öppen, så slipper folk som inte har ett speciellt "fack" att sorteras i känna sig efterblivna i ditt sällskap ;)

Super Bass - Nicki Minaj

Har inte kunnat sluta tänka på den här låten sen jag såg Nicki Minaj uppträda med den på Victoria's secret fashionshow för några dagar sedan. Älskar refrängen, det bara bubblar inom mig när jag hör den! Hoppa fram till 0:45 och lyssna!



Jag är svag för färger, så både låten och videon känns helt rätt!
Vad tycker ni?

2011

Gott nytt år! Tänkte försöka mig på en kort resumé av året som gått, mest för min egen skull.

2011 har definitivt varit ett händelserikt år på många plan.

Skola:
Det är väl här det har hänt allra mest, skulle jag vilja säga. Har börjat gymnasiet, bytt skola och klass. Dessutom har jag fått en skoldator som är jättebra till bloggen, spelandet och surfandet, förlåt, skolarbetet.

Privat:
Här har det hänt ganska mycket också, både positivt och negativt. Hade en ganska jobbig period som jag tog mig ur tack vare att jag hade någon att prata med. Å andra sidan har jag fått många nya vänner och även hittat tillbaka till några gamla!
Skaffade dessutom en ny hund, dalmatinern Alice! :)

Teater:
Har fortsatt som barngruppsledare, det ångrar jag inte en sekund! Har börjat leda tillsammans med en i min egen ålder, lite mer utmaning men samtidigt väldigt väldigt roligt! 
Började med en väldigt intressant pjäs som ska ha premiär i april 2012. Nu börjar vi komma in i slutspurten, vilket känns spännande! 
Hade dessutom en galet rolig fest med ensamblen nu i slutet av året. Man blir faktiskt lite som en familj när man träffas så mycket :)

Resor:
Var i London i början av året tillsammans med min pojkvän. En underbar resa till en underbar stad, som jag hoppas kunna återvända till snart! :) Var i Göteborg i augusti, träffade min underbara gammelmoster/mormors syster.

Jobb:
Lyckades få ett till sommarjobb (och behållla det!). Kommer att jobba där denna sommaren också.


Hur var ert 2011? Skriv i kommentarsfältet!

RSS 2.0